Covek koji je ocinkario FIFU

Iznjamljivao kucu za svoje macke placajuci mesecnu zakupninu 6000 dolara

Covek kljuc u aferi FIFE i spijun FBI je americki gradjanin Chcuk Blazer po pisanju Business Insider-a . Velika akcija u cilju otkrivanja zakulisanih radnji u FIFI trajala je godinu dana i vodila ju je svajcarska policija pod direktnom upustvu FBI . Rezultati istrage doveli su do toga da dva dana pred izbore u svetskoj kuci fudbala bude izdat nalog za hapsenje velikog broja bivsih i sadasnjih viskokih funkcionera ove organizacije .

U slucaju da budu optuzeni izruceni SAD –eu ocekoju ih drakonske kazne . Chcuk Blazer je napustio federaciju fudbala 2013 ali je i dalje imao unutrasnje odnose sa njom i tako paralelno skupljao informacije za FBI . Prema najnovijim mojim saznanjima iz Grcke kazu da su ga porezne vlasti pratile jos od 2011 godine da je toliko uvalio ruke u med da je poceo sa preterivanjima . Kao primer se navodi da je iznjamljivao kucu za svoje macke placajuci mesecnu zakupninu 6000 dolara .

Osetivsi direktnu pretnju dozivotne robije poceo je da cinkari za FBI u zamenu za slobodu .Blazer nije pokazao toliki veliki nagon da plati poreze koliki je spijunski nagon pokazao u akciji prisluskivanja FIFE .Uvek je sa sobom imao jedan privezak sa mikrofonom kad je isao na sastanke sa funkcionerima FIFE . U ovom trenutku javlja se i ne potvrdjena informacija da je iz fudbalske federacije Konga podignuta sumnja za davanje mita nemacke federacije u vezi zadnjeg svetskog prvenstva na njihovoj teritoriji.