Osam godina strajkuje gladju

Tarik Ba Odah tridesetsestogodisnji Jemenac vec osam godina strajkuje gladju u paklu zatvora Gvadanamo sto ga je dovelo 33,5 kile tezine!!!Godinama njegova ishrana se obavlja putem cevcica i on ne unosi cvrstu hranu.
Iako se americki predsednik Obama pred izbore obavezao da ce ukinuti zloglasni zatvor Gvandanamo , on ne samo da to nije ucinio vec je i po recima advokata nesretnog Tarika kad je mogao da pomogne da se usvoji zahtev Tarika o prebacaju iz Gvandanama on to nije ucinio.
Sluzbenici ministarstva odbrane i kontraobavestajne sluzbe su pre 5 godina dali zeleno svetlo da se Tarik oslobodi iz Gvandanama (americke baze na Kubi) gde zajedno sa 114 zatvorenika lezi vec 14 godina od teroristickog udara 11-tog septembra.Brana njegovom oslobodjenju je PENTAGON koji misli da ako se on oslobodi njegov primer ce slediti i ostali zatvorenici.Zatvaranju Gvandanama i prebacivanju zatvorenika u zatvore na americkoj teritoriji su zakonom koji su izglasali “Republikanci” to sprecili.
Tarik Ba Odah je uhapsen od strane pakistanske vojske na granici sa Avganistanom pod optuzbom da je obucavao talibane rukovanju oruzjem i pripremao ih za napade na americke ciljeve.
Ministarstvo spoljnih poslova je po recima Tarikovih advokata podrzalo njegovo oslobadjanje ali se tome i dalje protive drzavni advokati i pentagon na koje ima uticaj Obama i mogao bi da pomogne u resavanju ovoga tragicnog slucaja.